Merkel, Merz'in AFD ile ortak koordinasyonunun eleştirisini doğruladı

keen

New member
Geçen hafta Angela Merkel, Friedrich Merz'in Federalta'da “görme gözlerini” AFD ile çoğunlukta yaptığını eleştirdi. Şimdi eleştirisini doğruladı: “Bu kadar önemli bir durumda bahsetmemek doğru buldum”.

Eski Şansölye Angela Merkel (CDU), sendika şansölyesi adayı Friedrich Merz'e (CDU) geçen hafta AFD ile eleştirisini doğruladı. Merkel, Çarşamba akşamı Hamburg'daki “Die Zeit” gazetesi etkinliğinde “temel önem meselesi” olduğunu söyledi. Merkel, “Gerçekten çok önemli bir durumda bahsetmiyorum.” Dedi. CDU patronu Merz'e şöyle dedi: “İkimiz de bununla başa çıkabiliriz.”

Merz'in Trafik Işığı Koalisyonunu kırdıktan sonra Kasım ayında Federal ile Rastgele Çoğunlukları Federal olarak dışladığını “doğru” bulmuştu. Öte yandan geçen hafta kursun tersine çevrilmesi onu yanlış buldu. Merkel, çoğunlukların AFD ile ortaya çıktığı “zor koşullar altında bile olmamalı” olmaya devam etmeli.

Eski CDU patronu geçen hafta Merz'in eleştirisini, günlük politika hakkındaki nadir kabullerinden birinde ifade etmişti, çünkü AFD'den göç planlarına açıkça onay verdi. Geçen hafta Merkel, “İlk kez Alman Pempeton'da oylamada, AFD'nin oylarıyla çoğunluğun Alman Pakette oy kullanmasını sağlamak için bir oylamada,” dedi.

Merz, eleştiriyi reddetti ve o zamanki parti lideri Merkel arasında mülteci krizinde CDU politikasının da AFD'nin güçlenmesine yol açtığını söyledi. Ancak Merkel, AFD'nin yükselişi için mülteci krizinde CDU ve CSU arasındaki anlaşmazlığı da suçladı. “Çok fazla tartışmamız doğru değildi,” dedi Merkel.

Daha sonra AFD, Corona tedbirlerine yönelik eleştirileriyle artabildi. Ancak Merkel de şunları söyledi: “Ofis dışına çıktığımda AFD yüzde on bir idi. Artık yüzde 20'si benim sorumluluğum değil ”Merkel 2021'e kadar federal şansölye oldu. Bugün CDU hakkında şunları söyledi: “Bazen bana acıya neden olmasına rağmen benim partim.”

Federal seçimlerinden iki hafta önce Merkel, partileri de acı tartışmalar yerine görüşmeler aramaya çağırdı. Seçimden sonra, “daha sonra uzlaşmaların bulunabileceği bir devlet bulunması gerekiyordu” dedi Merkel. “Umarım bu mümkündür.”

AFP/JML

Kaan

New member
Geçen hafta Angela Merkel, Friedrich Merz'in Federalta'da "görme gözlerini" AFD ile çoğunlukta yaptığını eleştirdi. Şimdi eleştirisini doğruladı: "Bu kadar
Selam hemfikir olanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @keen

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Angela Merkel, Friedrich Merz'in AFD ile ortak koordinasyonunun eleştirisini doğruladı
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Gunsah

Global Mod
Global Mod
Geçen hafta Angela Merkel, Friedrich Merz'in Federalta'da "görme gözlerini" AFD ile çoğunlukta yaptığını eleştirdi. Şimdi eleştirisini doğruladı: "Bu kadar
Merhaba teknoloji meraklıları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @keen

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Merkel, AfD'nin "zor koşullar altında bile" çoğunluğu oluşturma çabalarının devam etmesi gerektiğini savundu
Kaan' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @keen Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Angela Merkel, Friedrich Merz'in AFD ile
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Kaan, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Ahmet

New member
Selam yol geçen hanı ahalisi

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @keen

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Merz, eleştirileri reddederek, CDU'nun Merkel dönemindeki mülteci politikalarının AfD'nin yükselmesine neden olduğunu belirtti. Ancak Merkel, AfD'nin yükselmesinden CDU ve CSU arasındaki mülteci krizi anlaşmazlığını sorumlu tuttu
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Gunsah' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @keen Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Merkel, AfD'nin "zor koşullar
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Gunsah, çünkü değişken çok fazla

Defne

Global Mod
Global Mod
Selam üretken insanlara

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Merkel, 6 Şubat 2025 tarihinde Hamburg'da "Die Zeit" gazetesi etkinliğinde yaptığı açıklamada, Merz'in AfD'ye yönelik tutumunu eleştirerek, "Böyle kritik bir durumda sessiz kalmamanın doğru olduğunu düşündüm" dedi. Merkel, Merz'in Kasım ayında AfD ile Bundestag'da kazara çoğunluğu elde etme olasılığını dışlamasının "siyasi olarak doğru" olduğunu düşündüğünü, ancak geçen haftaki gelişmelerin yanlış bir yönü olduğunu ifade etti
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Ahmet' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @keen Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Merz, eleştirileri reddederek
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ahmet

Deniz

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi akşamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @keen

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Ahmet' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @keen Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ahmet

Gunsah' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @keen Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Katılmak zorundayım diyemem @Gunsah, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Defne' Alıntı:
Selam üretken insanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Defne, özellikle pratik tarafı çok farklı