Dışişleri Bakanı: “Hala aklımda var” – Annalena Baerbock cinsel taciz hakkında konuşuyor

keen

New member
Yeşiller politikacı Annalena Baerbock bir podcast'te de cinsel taciz yaşadığını bildirdi. 44 yaşındaki hala okul otobüsünde bir deneyimi çok iyi hatırlıyor.

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller) bir podcast'te cinsel tacizle kişisel deneyimler hakkında açıkça açıldı. İnfluencer ve model Stefanie Giesinger tarafından “G Spot” programında #MeToo tartışmasının konuyla ilgili kendi farkındalığını keskinleştirdiğini bildirdi.

Baerbock, “Sadece şimdi kendimi ne sıklıkta rahatsız ettiğimi anlıyorum.” Dedi. Özellikle bir olay hatırlandı: “Hala aklımda.” Okula giderken, yanında bir otobüste yaşlı bir adam ve elini bacağına koydu. Oturmak beş durak aldı.

“Olanlardan korktum ve utandım,” dedi 44 yaşındaki Dışişleri Bakanı. “Kalkmaya cesaret edemedim çünkü düşündüm: Şimdi bir şey söylersem […] Tanrım, tüm otobüs sana bakıyor ” O zaman ne yapacağını bilmiyordu.

Geçmişe bakıldığında, bunun izole bir durum olmadığını fark etti. “Ne sıklıkla gerçekleştiniz?” Bu tür “çok, başka bir olay” olduğuna inanıyor. Baerbock, kendiliğinden on bu durumu arayabilirsiniz. Ve “utanç taraflarını değiştirmek zorunda” talebi olun.

Baerbock böylece birçok kadının bu veya başka bir formu etkilediği bir deneyim paylaştı. Ülke çapında yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'daki tüm kadınların neredeyse yüzde 60'ı hayatları boyunca en az bir cinsel taciz şekli yaşadı. Uzmanlar, bildirilmeyen vakaların sayısının çok daha yüksek olabileceğini varsaymaktadır.

Baerbock'un bahsettiği bir diğer konu da paragraf 218 ve kürtaj hakkı hakkındaki tartışmalardı. Bunu erkek ve kadınların yapısal bir şekilde eşit olmayan bir tedavisi olarak görüyor. Baerbock, “Dışişleri bakanı olarak küresel krizlere karar veriyorum – ama ben ya da başka bir anne kendi bedenime karar vermeye karar verdik.” Dedi. Bu olamazdı.

Kami