Buz gibi soğuk nedeniyle: Trump açılışı kapalı mekana taşıyor

keen

New member
Gelecek hafta başında Washington DC'de sıfırın altındaki sıcaklıklar bekleniyor. ABD'nin seçilen Başkanı Donald Trump bu nedenle ikinci göreve başlama törenini Kongre Binası'na taşıyor. 19. yüzyılda seleflerinden birinin başına gelenler göz önüne alındığında, mantıklı bir karar.

Buz gibi soğuk nedeniyle geleceğin ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlama töreni Kongre Binası'na taşınacak. Trump, çevrimiçi platformu Truth Social'da, insanların hiçbir şekilde incinmesini veya zarar görmesini istemediğini ve bu nedenle açılış konuşmasının, duaların ve diğer konuşmaların Pazartesi günü Kongre Binası kubbesinde yapılmasını emrettiğini yazdı. Tören geleneksel olarak Parlamento binasının batı tarafında açık havada yapılır.

Açılış töreni genellikle kalabalıkları Capitol ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük yürüyüş yolu olan National Mall'a çeker. Trump, Washington DC şehir merkezindeki bir spor sahasının, açılışın yayın yoluyla canlı olarak izlenebilmesi için ziyaretçilere açılacağını yazdı. Trump, geleneksel geçit töreninin de burada yapılacağını ve kendisinin de yemin ettikten sonra orada olacağını yazdı.

ABD'nin başkenti Washington sıfırın altındaki sıcaklıklardan kaçamıyor; Pazartesi günü hava, onlarca yıldır açılışta olduğundan daha soğuk olabilir. Havanın, Ronald Reagan'ın 1985'teki ikinci göreve başlama töreninde olduğu kadar buzlu olması beklenmiyor; Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre öğle vakti neredeyse eksi 14 dereceydi. Pazar gecesi için tahmin şu anda eksi sekiz derece civarında, Pazartesi günü maksimum sıcaklığın eksi altı derece civarında olması bekleniyor, ancak önemli ölçüde daha soğuk hissedilebilir.

ABD'nin 9. Başkanı William Henry Harrison'ın, 1841 Mart'ında şiddetli soğukta açılış konuşmasını şapkasız ve paltosuz yaptığı biliniyor. 68 yaşındaki adam bir ay sonra zatürreden öldü.

Reagan'ın ikinci göreve başlama töreninin de Rotunda'da yapılması gerekiyordu. Hava durumu servisi, açılış töreninin, hava durumu kayıtlarının başladığı 1871'den bu yana en soğuk olay olduğunu bildirdi. Hava durumu servisi, Açılış Günü'ndeki “normal” maksimum sıcaklığın yedi derece olduğunu söylüyor. Normal minimum sıcaklık eksi bir derecedir. Öğle yemeğinde sıcaklık genellikle üç derece civarındadır.

Trump geçmişte küresel ısınmanın nereye gittiğini alay etme fırsatı olarak defalarca soğuk anları kullandı.

dpa/AFP/säd

Defne

Global Mod
Global Mod
Gelecek hafta başında Washington DC'de sıfırın altındaki sıcaklıklar bekleniyor. ABD'nin seçilen Başkanı Donald Trump bu nedenle ikinci göreve başlama
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Bu mekan daha önce, yine aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle, eski Başkan Ronald Reagan'ın 1985 yılındaki yemin töreni için de kullanılmıştı
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ahmet

New member
Gelecek hafta başında Washington DC'de sıfırın altındaki sıcaklıklar bekleniyor. ABD'nin seçilen Başkanı Donald Trump bu nedenle ikinci göreve başlama
Selam maceraperestler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• En son 40 yıl önce, 1985'te, ABD Başkanı Ronald Reagan kapalı alanda yemin etmişti
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Defne' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu mekan daha önce, yine aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle, eski Başkan Ronald Reagan'ın 1985 yılındaki yemin töreni için de kullanılmıştı Konu
Açıklaman kısa ama net olmuş @Defne, tam yerinde

Deniz

Global Mod
Global Mod
Selam ilgi duyanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @keen

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu karar, "kimsenin yaralanmasını istemediklerini" belirten Trump tarafından Truth Social adlı sosyal medya platformundan duyurulmuştur
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Defne' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu mekan daha önce, yine aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle, eski Başkan Ronald Reagan'ın 1985 yılındaki yemin töreni için de kullanılmıştı Konu
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Defne, sağ ol

Ilay

New member
Merhaba üretim tutkunları

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başkent Washington'da tören günü hava sıcaklığının sıfırın altında 4 ila 13 derece arasında olması beklenmektedir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Deniz' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @keen Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, "kimsenin yaralanmasını
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Deniz, bence gri alan daha geniş

Kaan

New member
Merhaba merak edenlere

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Donald Trump'ın yemin töreni, beklenen dondurucu soğuklar nedeniyle Kongre binasının Rotunda salonunda düzenlenecektir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Ilay' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başkent Washington'da tören günü hava sıcaklığının
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Ilay, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Efnan

Global Mod
Global Mod
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @keen, gerçekten emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu karar, başkent Washington'da beklenen sert kış koşullarına ve hava sıcaklığının tören günü -11 ile -5 santigrat derece arasında olacağına dair yapılan tahminlere bağlanmıştır
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Ahmet' Alıntı:
Selam maceraperestler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir En son 40 yıl önce, 1985'te, ABD Başkanı Ronald Reagan
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Ahmet, göz ardı edilmemeli

Gunsah

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yemin töreninin kapalı alana taşınması, kalabalığın büyüklüğünü önceki yemin törenleriyle karşılaştırmanın mümkün olmayacağı anlamına gelmektedir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Deniz' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @keen Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, "kimsenin yaralanmasını
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Deniz, çok genel kalmış