Von der Leyen, Krah'ta: “Önce tahtayla kaplandı, sonra tahtayla gizlendi”

keen

New member
Yurt dışı Von der Leyen Krah hakkında

“Önce tahtayla kaplandı, sonra tahtayla gizlendi”



Şu an: 13:25| Okuma süresi: 2 dakika




EPP'nin baş adayı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Aachen'de Junge Union'ın NRW Günü'nde konuşuyor




EPP'nin baş adayı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Aachen'de Junge Union'ın NRW Günü'nde konuşuyor

Kaynak: dpa/Henning Kaiser


Genç Birliğin Aachen'deki Kuzey Ren-Vestfalya Günü'nde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AfD'nin seçim kampanyasını baş adayı Maximilian Krah olmadan başlatmasıyla dalga geçti. Insa anketinde parti yüzde iki puan kaybetti.





eU-Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, AfD'nin Avrupa seçim kampanyasının baş adayı Maximilian Krah olmadan başlamasıyla alay etti. Krah'ın olası Rusya ve Çin bağlantılarına rağmen AfD liderliği bir yandan ona sadık kalırken diğer yandan Avrupa seçim kampanyasının başlangıcını Cumartesi günü onsuz yapmayı tercih etti. Pazar günü Aachen'de düzenlenen Junge Union NRW Günü'nde von der Leyen, “Önce kurul tarafından örtbas edildi, sonra kurul tarafından gizlendi; AfD sonunda gerçeği ortaya çıkarsa nasıl olurdu?” dedi.

Von der Leyen, Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) hesaplamalarına göre, AfD'nin uygulamaya koyduğu “Dexit”in Almanya'ya ekonomik çıktısının yaklaşık yüzde onuna mal olacağını söyledi. Hiçbir üye ülke Avrupa iç pazarından Almanya kadar yararlanamıyor. Almanya ihracatının yüzde 55'i Avrupa iç pazarına gitti. AB'den ayrılmak, Almanya için yıllık 400 ila 500 milyar avroluk refah kaybı ve 2,2 milyon iş kaybı anlamına geliyor. CDU'lu siyasetçi, “AfD'nin Avrupa programı bir iş yok etme programıdır” dedi.


ayrıca oku








Insa'nın Avrupa seçimleriyle ilgili yaptığı ankete göre AfD, en iyi adaylarından ikisinin Rusya ve Çin ile bağlantıları olduğu iddiası nedeniyle karanlıkta kalması nedeniyle seçmenlerin gözündeki desteğini kaybediyor. “Bild am Sonntag” anketine göre parti, enstitünün iki hafta önce T-Online portalı için yaptığı ankete kıyasla iki puan düşüşle yüzde 17'ye geriledi.

Yeşiller, Insa Sunday sorusunda bir buçuk puan kazanarak yüzde 13'e çıkabilir. Diğer partiler için değişiklikler şu şekilde kalıyor: SPD yüzde 16, Union 29, FDP ve Sol 4'er, BSW 7 ve Özgür Seçmenler yüzde 3.


ayrıca oku


AfD başkanı Tino Chrupalla (solda) ve Alice Weidel;  AfD'nin Avrupa seçimlerindeki en büyük adayı Maximilian Krah





En iyi adayı çevreleyen skandal





AfD'nin 9 Haziran seçimlerinin en büyük adayı Krah ve ikinci listedeki Petr Bystron, Rusya yanlısı ağlarla olası bağlantıları nedeniyle haftalardır manşetlerde yer alıyor. Her ikisine de olası para ödemeleri hakkında basında çıkan haberler sonrasında, savcılar soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını kontrol ediyor. Krah ayrıca olası Çin ödemelerine ilişkin bir soruşturma yapılması gerekip gerekmediğini de araştırıyor.