Uzlaşma: Simon ve Garfunkel bir daha asla aptal olmak istemiyorlar

keen

New member
Oasis, İncil'deki kardeş katliamına son verir, Donald Trump Amerika'yı birleştirme sözü verir ve hatta Paul Simon ve Art Garfunkel bile birbirlerini yeniden bulur. Bölünmüş insanlık yeni çağını mı yaşıyor?

Bu, Eski Ahit Yaratılış 50-17'de Yakup'un kavga eden oğullarından birbirlerini günahları için bağışlamalarını istemesinden bu yana en güzel uzlaşmadır; kardeşlerden biri bunu anlamlı bir şekilde söylemişti: “Sonra Yusuf ağladı.”

Birkaç bin yıl sonra Art Garfunkel de eski arkadaşı Paul Simon'la yeniden kardeşleşmesi nedeniyle gözyaşı döktü. Simon & Garfunkel, 1964'teki ilk albümleri ve 1982'de New York Central Park'taki ilk barışma konserleri arasında dünyanın en popüler şarkı söyleyen çiftiydi. Ancak aynı zamanda anlaşmazlıklarıyla da ünlüydüler. Çoğunlukla parayla ilgiliydi ama daha da sıklıkla karşılıklı hakaretlerle ilgiliydi; örneğin dokuz yıl önce Simon bir gazete röportajından Garfunkel'in kendisinin bir aptal olduğunu ilan ettiğini öğrenmişti.

İngiliz “Times” gazetesine verdiği bir röportajda Garfunkel, barışma öğle yemeğinin nasıl geçtiğini anlatıyor: “Bana bunun onu ne kadar incittiğini söylediğinde ağladım. Geriye dönüp baktığımda sanırım Simon & Garfunkel'deki iyi adam imajından kurtulmak istedim. Ne oldu? Ben bir aptaldım.” Beatles, Paul McCartney ve John Lennon'un kendileri için yazdıkları şarkılara rağmen artık uzlaşamıyordu. Ama belki de zamanlar uzun zamandır böyle değildi.

Liam ve Noel Gallagher kardeşler arasındaki savaş, yaz aylarında, grupları Oasis'in yeniden dirilişiyle ve şu iyi haberle neredeyse İncil'deki gibi sona erdi: “Toplar sustu. Yıldızlar dikkat çekiyor. Büyük bekleyiş sona erdi.” Donald Trump bile zafer konuşmasında yumuşadı ve Amerika'nın yeniden birleşmesini savundu. Simon & Garfunkel “Amerika”da “Sevgili olalım” diyor.

“Paul gitarını getirecek mi? Kim bilir. Benim için mesele çok geç olmadan konuşmaktı. Aramızda yine harika şeyler olduğu hissine kapıldım. Aklıma geldikçe ağlıyorum. Onun kucaklaşmasını hâlâ hissedebiliyorum,” dedi Garfunkel Times'ta.

Başlangıçta kendilerine kedi ve fareden sonra Tom ve Jerry adını veren Simon ve Garfunkel gerçekten “Eski Dostlar”ı yeniden birlikte söyleselerdi, her şey mümkün olurdu: “Eski dostlar, kış yoldaşları, paltolarının içinde kaybolmuş yaşlı adamlar, Güneşi bekliyorum.” Yeni, daha bağışlayıcı bir çağa.