Tenis: Becker genç nesli eleştiriyor – “Onlara meydan okuyorsanız panik ataklarınız var”

keen

New member
Üç kez Wimbledon kazananı Boris Becker, Almanya'daki tenis gençlerini eleştirdi ve gençliği kullanım eksikliği ile suçladı. Becker, “Spiegel'e”, “Yaklaşık 20 yaşındakilerin nesliyle ilgili deneyimim oldu: çok yorucu, onlar için çok zor.” Dedi.

“Baskı ile başa çıkamazlar. Onlara meydan okursanız panik atakları var.” İş-yaşam dengesi, başarıdan çok daha önemlidir. “Her şey çok rahat, her şey güzel,” diye eleştirdi Becker.

57 yaşındaki, dernekte bunun sorumluluğunu da görüyor. “Alman tenis Bund ile, hepsinin hizmetleri olan birçok onurlu insan var. Ancak spor söz konusu olduğunda, neden bir antrenman haftası tasarlayacağınızı ya da nasıl tasarlayacağınızı anlamanın, uzman bilgiyi görmüyorum.” Dedi.

Becker Rittner'ı savunuyor

Röportajda Becker, 2024'ün başlarında derneği terk etmek zorunda kalan eski ulusal koç Barbara Rittner ile dayanışma halindeydi. O zaman Rittner, özellikle genç oyuncularla olan talepkar doğası için eleştirildi. Becker eski tenis oyuncusunu, “Şimdi dünyada şikayet eden bir veya beş numara olsaydı, o zaman düşünürdüm, tamam, nasıl çalıştığını biliyor. Ama 90 numara şikayet ederse veya 129 sayısı, anlamıyorum,” diye savundu Becker eski tenis oyuncusunu savundu.

Dünyanın arkasında ikincisi Alexander Zverev'in arkasında Alman erkek tenisinde büyük bir boşluk var. Daniel Altmaier (67.) ve Jan-Lennard Struff'da (79.) şu anda ilk 100'de sadece iki Alman daha var. En iyi Alman şu anda 68. sırada EVA LYS. Aksi takdirde, sadece Tatjana Maria (80.) ve Laura Siegemund (95.) ilk 100'tür.