“Siyasete Bağlı” -lothar Wieler RKI reformunu uyarıyor

keen

New member
Lothar Wieler, Robert Koch Enstitüsü'nden daha fazla bağımsızlık için konuşuyor. Ayrıca pandeminin kökenini değerlendirmesini de belirtir: korona virüsü muhtemelen laboratuvarda üretilmiştir.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) eski başkanı Lothar Wieler, “Masa Today” ile RKI'daki Corona virüsünün kökeni ve reform ihtiyaçları hakkında bir röportajda konuştu. Gazeteci Michael Bröcker ile yaptığı konuşmada Wieler, RKI'nın “siyasete bağlı” olmasının “sorunlu” olduğunu söyledi.

“Ama burada çok basit bir yasal numara var,” dedi Wieler. Diyerek şöyle devam etti: “Bir RKI'yı kamu hukuku uyarınca Federal Risk Değerlendirmesi Enstitüsü gibi bir kurum haline getirebilirsiniz.” Wieler'e göre, bu “daha fazla bağımsızlığa” yol açacaktır.

Wieler'in “her zaman cesaret edemediği” sorulduğunda, “ne söylemek istediklerini açıkça söyleyerek,” Wieler: “Bu doğru, evet.” Aynı zamanda Wieler, RKI gibi özel tesislerin siyasi tavsiye için yasal görevi ile gerekli olduğunu vurguladı.

Daha muhtemel bir pandemik köken olarak laboratuvardan “üretilen” virüs

Wieler ayrıca, “Bugün Masa” a kıyasla Corona virüsünün kökeni hakkında daha önceki ifadeler de belirtti. “Mevcut bilgi durumuna göre, şu anda virüsün laboratuvarda üretildiği ve daha sonra bir laboratuvar kazası yoluyla çevreye girdiği tezini daha muhtemel olarak görüyorum.” Virüs kökeni hakkındaki bilgilerin “şimdiye kadar işe yarayıp yaramadığı” diyor Wieler, “devlet de dahil olmak üzere Çinli bilim adamlarının mevcut olan tüm bilgileri gerçekten serbest bırakıp bırakmadığına bağlı.”

Bu şekilde, Wiel'in Federal İstihbarat Servisi (BND) bulguları, aynı zamanda bir laboratuvar kazasının muhtemel olduğunu düşünmektedir. “Zeit” ve “Süddeutscher Zeitung” dan gelen bilgilere göre, Alman Gizli Servis 2020'de bu değerlendirmeye geldi. Laboratuvar tezi BND tarafından yüzde 80-95 “olasılığı ile değerlendirildi.

Bununla birlikte, Wieler'e göre, hem insanların hayvanlara ait overbiller tarafından hem de laboratuvar kökenli bir köken tezi akla yatkındır. Yuvarlak tezlerin hiçbiri “açıkça çürütülmez veya açıkça kanıtlanmış”.

Wieler, yaklaşan bir pandemi için Federal Cumhuriyet'in hazırlanması konusunda şüpheci. “Şu anda şüphe ediyorum,” dedi Wieler. “Ulusal Rezerv Sağlık Koruması” nın uygulanması durdu. Şu anda yeterli maske malzemesi yok – “açıkçası ondan yeterince öğrenilmeyen bir belge.”

“Pandemikten önce bir medya uzmanı değildim”

Wieler ayrıca pandemi sırasında medya ile uğraşırken hata yaptığını itiraf etti. Bilim adamı, “Pandemiden önce bir medya uzmanı değildim,” dedi. Bu arada, gazetecilerle uğraşmada çok daha deneyimli.

Ayrıca bir RKI başkanı olarak daha fazla şeffaflık sağlaması gerektiğini itiraf etti. “Daha sonra farklı yapacağım, Robert Koch Enstitüsü'nde çalışma yoluyla ilgili içgörüleri temsil etmek istiyorum.” Wieler'e göre, iletişim eksikliğinin genellikle saklanma girişimi olarak görülmesi “üzücü bir bilgi” dir.

JAC/JHO