Sebastian Vettel: Çevre Koruma? “Ben en büyük ikiyüzümüm”

keen

New member
Sebastian Vettel çok mahkemeye gidiyor. Çevre bilinciyle, dört kez Formula 1 dünya şampiyonu çocukları kullanmaya çalışır. Kendisinin iyi bir rol model olmadığını söylüyor.

Eski Formula 1 yıldızı Sebastian Vettel (37), sürdürülebilirlik ve çevre korumaya olan bağlılığının eleştirisini anlayabilir. “Bu suçlamaya katlanmalıyım. Ve evet: Çevresel konular hakkında konuştuğumda ve aynı zamanda böyle büyük bir ayak izi bıraktığımda sahip olduğum en büyük ikiyüzlüdür. ”Vettel, Zürih'teki“ Tages-Anzeiger ”ile yaptığı röportajda, ikiyüzlü olup olmadığı sorulduğunda.

Dünyanın dört bir yanında iş veya birinci sınıfta yıllarca formülde uçtu ve büyük bir ekolojik ayak izi bıraktı. “Ama bu yüzden kötü hissetmem gerekiyor mu? Sorunu utançla çözeceğiz, daha ziyade kendimizle yüzleşerek ve çözüm arayarak ”dedi.

“Hepimiz ikiyüzlü olduğumuz için çünkü onların çok iyi olmadıklarını bildiğimiz şeylerden de zevk alıyoruz. Tayland'da tatilde uçmak zorunda mıyız? HAYIR. Ama aynı zamanda inanılmaz derecede güzel, ”diyor 2007'den beri İsviçre'de yaşayan Vettel. Diyerek şöyle devam etti: “Seyahati yasaklamamalıyız, ancak daha önce olduğu gibi aynı şeyi yapmamıza izin veren teknolojik seçenekler sunmalıyız – sadece daha sürdürülebilir.”

Vettel, öncelikle sürdürülebilirlik ve çeşitlilik gibi konular için Formula 1 kariyerinin sonunda kampanya yürüttü. Son zamanlarda, dairesel ekonomiyi İsviçre öğrencileriyle tartıştı.

Vettel ve hızlı moda

“Ben lüks bir pozisyondayım. Bu konularla başa çıkmak için zamanım ve alternatif yapma fırsatım var ”dedi. “Hızlı moda ilan edildi, iki veya üç tişört satın almak cazip geliyor. Uzun sürmediklerini ve birisinin fiyatını ödediğini göstermek için -gezegen, çevre, imalat zincirinde olan insanlar bizim hedefimizdir.

Her şey bilinçle başlar. “Bir şeylerin farkındaysanız, bir şeyi de değiştirebilirsiniz. Bu farkındalığı çocuklarla keskinleştirmek istiyorum ”dedi.

DPA/RC