Öğretmenlerden gelen yangın mektubunun ardından: “Yüzüne tokat” – veliler okul müfettişliğine şikayette bulundu

keen

New member
Berlin'deki Friedrich Bergius Okulu'ndaki durum tırmanmaya devam ediyor: “Berliner Morgenpost” gazetesinin haberine göre, okulun veli temsilcisi Andreas Thewalt, okul denetimi hakkında denetleyici bir şikayette bulundu. Gerekçesi: Okul konseyi üyesi Ute Lamprecht'in veli temsilcisinin (GEV) davetine rağmen okuldan uzak durduğu söyleniyor. Thewalt gazeteye, “Bu, okul yasalarının açık bir ihlalidir ve endişeli ebeveynlerin yüzüne atılmış bir tokattır” dedi.

Gerginliğin arka planında, Friedrich Bergius Okulu'nun öğretim kadrosundan gelen ve ciddi mağduriyetlerin kınandığı kışkırtıcı bir mektup yer alıyor. Ebeveynler bu mektuptan derin endişe duyuyor ve cevap bekliyor. “Morgenpost” ayrıca okul konseyi üyesi Lamprecht'in yanı sıra okul konseyi üyesi Tobias Dollase'nin de (CDU adına bağımsız) GEV'e davet edildiğini bildiriyor. Dollase ortaya çıkıp soruları yanıtlarken Lamprecht iptal etti. Thewalt, okul yönetim kurulu üyesinin yokluğunu sert bir şekilde eleştirdi: “Bu skandal, ebeveynlere hakaret.”

Okulda hala çok fazla tartışmaya ihtiyaç var. Özellikle iki konu üzerinde duruluyor: Spor salonunun kullanımı ve okul görevlisi ihtiyacı. İkincisi, öğrencilerin mazeretsiz olarak okul alanını terk etmelerini ve dolayısıyla okuldan kaçmalarını engellemeyi amaçlamaktadır. Thewalt'a göre Eğitim Senatörü Astrid-Sabine Busse (SPD) bir ziyaret sırasında bu fikre açıktı. Ancak öneri bölge okul komitesi tarafından reddedildi. Thewalt, Berliner Tageszeitung'a şunları söyledi: “Ebeveynler bir bekçi talebine bağlı kalıyor ve ilgisiz paragraflara atıf yapmak yerine pratik çözümler talep ediyorlar.”

Önceden anlaşmaya rağmen iptal

Özellikle anlayış eksikliğine neden olan şey, Lamprecht'in başlangıçta toplantıya katılmayı kabul etmesiydi. Gazetenin haberine göre, etkinlikten iki gün önce yeni bir durum ortaya çıktığı gerekçesiyle son dakika iptali yaşandı. Thewalt, “Bu yeni durum hakkında hiçbir şey bilmiyorum” yorumunu yaptı. “Özellikle o zaman bir takas daha da önemli olurdu.”

Morgenpost'un haberine göre eğitim yönetimi, okul müfettişliğinin bir sonraki toplantılardan birinde okul sorunlarının mevcut durumu ve daha da geliştirilmesi hakkında rapor vermek üzere hazır bulunacağını söyledi. Okul geliştirme sürecinin hâlâ “çok erken aşamasındayız”.