Mesut Özil: Londra'daki saldırıdan 5 yıl sonra fail sessizliğini bozdu

keen

New member
Şok sahnelerdi. 2019 yılında iki kişi sokakta Mesut Özil ve Sead Kolasinac'a saldırdı. Saldırıdan beş yıl sonra faillerden biri soygundan bahsediyor ve çok önemli bir ayrıntıyı anlatıyor.

Bir gangster filminden fırlamış gibi görüntülerdi bunlar. Gün ortasında eski milli oyuncu Mesut Özil, o zamanki takım arkadaşı Sead Kolasinac ile birlikte off-road aracıyla Londra'yı dolaştı. İkisi de o dönemde Arsenal'de oynuyordu. Saat 17.00'de iki silahlı soyguncu, arabalarında saldırıya uğradı. Ashley Smith ve suç ortağı Jordan Northover, bir zamanlar FC Schalke'de forma giyen iki profesyonel futbolcuyu Childs Hill bölgesindeki sokakta tehdit etti.

Özil, eşi Amine'nin de oturduğu arabanın kapısını kapatmayı akıl etti. Kolasinac saldırıya geçti ve hatta iki failden birine yumruğuyla vurdu. Kolasinac daha sonra arabaya atlayıp Özil'le birlikte kaçtı. Ancak Bosnalı'nın lüks kol saatinin peşinde olduğu belli olan failler, peşine düştü.

Görkemli saldırıdan dört ay sonra İngiliz polisi iki faili tutukladı. Ashley Smith on yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak çoktan serbest bırakıldı. Ashman olarak bilinen Smith, Özil ve Kolasinac'a yönelik saldırıyı ilk kez BlueTick podcast'inde anlattı: “Yoldaydık ve arabada Özil'i Kolasinac'la gördüm. Durdum ve ortağım onu yakalamaya çalıştı. Bıçak bile değildi. Bu bir örgü iğnesiydi. Fazla açgözlüydük. Planlandığı gibi gitmedi.”

Restoran misafirleri, failleri kovalamacanın ardından uzaklaştırdı

Kovalamaca Özil'in o dönemde müdavimi olduğu Türk restoranı Likya'da sona erdi. Orada failleri uzaklaştırmayı başardık.

“Bazen kazanırsın, bazen de kaybedersin. Dürüst olmak gerekirse rakamları düşünmek bile istemiyorum. En basitinden en az 180.000 Euro alırdık. Bazı büyük başarılarım ve bazı küçük başarılarım oldu. Bu şanstır. Ne elde ettiğini bilmiyorsun.”

adım