Köln Belediye Başkanı: “Artan bir ihmal görüyorum” diyor Henriette Reker

keen

New member
Neredeyse on yıl içinde, Henriette Reker Köln'de “artan bir ihmal” gözlemliyor. Belediye Başkanı, kimsenin şehir için mevcut olan fonlar aracılığıyla sipariş veremeyeceğini söylüyor. Artık OB seçimlerinde rekabet etmek istemiyor.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker üçüncü dönemden kaçıyor. Bir röportajda “Bu ikinci dönemim son dönemim olacak,” dedi Reker “Köln Stadtanzeiger” e. Ofis, az dinlenme sürelerine izin verdi, 68 yaşındaki çocuk Eylül ayında OB seçimlerinde rekabet etmeme kararını haklı çıkardı.

Finansal ve politik araçlarına karşı çıkamayacak çok azı olan “şehrin artan ihmalini” gözlemliyor. “Bazı şehirler evsizleri ve uyuşturucu bağımlılarını şehir merkezinden çıkarıyor. Köln'de bunun için çoğunluk yok ”dedi. Düzenleme ofisinde düzinelerce açık pozisyon için nitelikli başvuru sahipleri yoktu. “Şu anda bizim için mevcut olan diğer önlemler bile, uyuşturucu kullanımı sadece sorunu zayıflatabilir -” Çözmek değil “dedi. “Köln'deki gelişme, büyük bir gelişmenin sonucudur.”

“Ben kararname ile reçete eden bir prenses değilim”

Kendisine daha fazla emir diliyor, “Ama ben kararname ile reçete eden bir prenses değilim”. Örneğin, katedral plakasındaki bayrak ressamı yasağı için, şehir düzenlemelerini değiştirmek için siyasi çoğunluk bulamazdı. Belediye Başkanı olmasa da kimin emir verebileceği sorulduğunda Reker şunları söyledi: “Kimse şu anda bizim için mevcut olan araçlara sahip değil. Ve biz yalnız değiliz “

Ama aynı zamanda doğrudur: Köln daha sıradan bir şehirdir. “Bu yüzden hepsi seviyor ve bize gelmeyi seviyor.”

Şehir halefleri için birbirine yapışmalıdır. “Burada 180 ulus var, 130 dini topluluk. Hepsi büyük bir benlik güvenliği ve elbette kendi karizmanızla. Ve her 14 günde bir kamusal alanda bir anıt kurmak isteyen biri geliyor. Bütün bunların da yönetilmesi gerekiyor ”dedi.

Bir sağa saldırdı -aşırılıkçı

Göreve gelmesinden bu yana on yıl içinde şirket çok değişti. 2015 seçim kampanyasında bir bıçakla bir hak sağlayan ve boyunda ciddi şekilde yaralandığında, Başsavcı RAF'ın eyleminden bu yana ilk siyasi kurbandan bahsetmişti. Reker, “Seçim kampanyasındayken kimse saldırıya uğrayabileceği fikrini bulamazdı.” Dedi. O zaman, yapay bir komada acil operasyonundan kurtulurken Belediye Başkanı seçimlerini kazandı.

Geri çekilmek için “saygın kişiliklerin” seçim için durduğuna karar verdi. Reker, Köln'de kalmak ve şehre katılmaya devam etmek istediğini açıkladı. Avukat olarak yeniden girmek de mümkündür. Ancak, tam zamanlı istihdamı hariç tuttu. Belediye başkanı olarak haftada yedi gün görevdeydi. Reker, “Her yıl 15 gün tatil yaptım çünkü onu alamadım,” dedi. Gelecekte kendini belirlemek istediğini açıkladı.

Çok okuma

• Mülteciler
2015 saldırısı ülke çapında biliniyordu. Tekrar tekrar açık bir toplum için agresif bir şekilde davrandı ve dışlama, ırkçılığa ve haklara karşı aşırılıkçılığa karşı bir konuma geçti.

Reker, Köln Yılbaşı 2015/16'dan kısa bir süre sonra bir açıklama için eleştirildi. Kadınlara büyük cinsel saldırıdan sonra, kadınların yabancılardan “kol uzunluğu” tutmaları gerektiğini daha iyi tutmaları gerektiğini önermişti. Reker daha sonra, “Geçmişe bakıldığında, bu talihsiz ifadeyi kol uzunluğuyla kurtarabilirdim.” Dedi.

s.o.s.