Ian Broudie: “Tuchel marşı söylüyorsa hayal kırıklığına uğrarım”

keen

New member
Efsanevi futbol hit “Three Lions” in yaratıcısı Ian Broudie, Thomas Tuchel'in İngiltere koçu rolünü eleştiriyor. Almanlar için büyük zorluklar görüyor. Çünkü herkes milli takımda sağduyularını kaybedecekti.

Dünyanın en ünlü futbol şarkılarından birini yazdı. 1996 Avrupa Şampiyonası için Ian Broudie (66) Lightning Seeds ile birlikte, büyük turnuvalarda İngilizlerin ebedi başarısızlığı üzerine “Three Lions” şarkısını yayınladı. Videoda müzisyenler de Almanlarla dalga geçti. Şimdi İngiliz Ulusal Koçlarının futbol düşmanı ülkesinden biri: Thomas Tuchel. Broudie bunun hakkında ne düşünüyor?

Sormak: Bir Almanca bir İngiltere koçu olarak ne düşünüyorsunuz?

Ian Broudie: Zaten son derece zor bir iş. Bir İngilizce olmayan olarak, daha da eleştirel olarak görüleceksiniz. Tuchel için ekstra bir tür haline gelir. İlk yenilgide, onun görüşü döner. Milli takım söz konusu olduğunda, İngiltere'deki herkes sağduyularını kaybedecektir.

Sormak: Tuchel, ilk olarak İngiliz marşını söylemek için kazanmak istediğini söylüyor. Hiç şarkı söylemeli mi?

Broudie: Şarkı söylerse hayal kırıklığına uğrardım. Bu aptalca olurdu! O bir İngiliz değil, neden şarkı söylüyor? Ama aynı zamanda Tuchel'in önünde görev yapan geçici koç Lee Carsley'in İrlanda için oynadığını ve ilahiyi söylemeyi reddettiğini de bilmelisiniz. Ülke yine de oldukça bölünmüş durumda, özellikle Brexit gibi konular nedeniyle. Özellikle Brexit destekçilerinin İngiltere'nin koçluk yapması gibi Almanları istemediklerini hissediyorum.

Sormak: Onu kişisel olarak nasıl görüyorsun?

Broudie: Nereden geldiği umrumda değil. Tuchel, Chelsea yakınlarındaki Premier Lig'teydi, ülkeyi, kültürü ve oyuncuları tanıyor. Duruma göre değişir. Premier Lig kulüplerinin çoğuna yabancılar tarafından bakılıyor. Önünde başarısız olan Fabio Capello ve zamanı tarafsız olarak değerlendirilen Sven-Göran Eriksson vardı. Capello'ya dayanarak, bazı taraftarların Tuchel'den şüphe ettiğini anlıyorum.

Sormak: İlk tercihin olur muydu?

Broudie: Tuchel olarak Pep Guardiola'yı tercih ederim. Bir Liverpool hayranı olarak, elbette Jürgen Klopp'u görmek isterdim. Pep, tarzına uyan bir ekip satın almak için daha fazla alışsa bile.

Sormak: Uygun İngiliz yok mu?Broudie: Dürüst olmak gerekirse, çoğu Eddie Howe ve Graham Potter'ı pek düşünmüyorum. İlahi söyleyen ama hiçbir şey kazanmayan bir İngiliz ile şarkı söylemeyen ama bir kupa getiren bir Almanca arasında bir seçim olsaydım, aynı zamanda Almanca'yı da alırım (gülerek).

Sormak: Tuchel İngiltere 2026 ile dünya şampiyonu olursa, başlık partisinde onunla birlikte “Futbolun Evi” metin satırını söylüyor musunuz?

Broudie: Sonra onunla kutluyorum! Şarkı aslında 1996'da ev sahibi Avrupa Şampiyonası ve İngiltere hayranı olarak başarısızlık hissi olsa bile. Şarkı yıllar boyunca böyle bir hayatı geliştirdi. Ayrıca Almanlar veya İspanyollar bunu söylediğinde harika olduğunu düşünüyorum. 1996'da Jürgen Klinsmann'ı bile söyledi.

Sormak: Tuchel'i şarkı sözlerine dahil eder misiniz?

Broudie: Metni değiştirerek. Bu yıllar boyunca tekrar tekrar yapıldı ve çeşitli turnuvalara uyarlandı. 96 versiyonu söylerdim.

Sormak: Klopp Kalkış 2024'te Liverpool'da şarkı söyledin. Liverpool'u neden bu kadar iyi uydurdu?

Broudie: Bana orada sarıldı. Bu harikaydı! Değerleri sadece Liverpool ile gider. Tüm şehir onu sevdi – ya da tam tersi. Dortmund'un şimdi Red Bull'a gittiği için çok mutsuz olduğunu duydum.

Sormak: Bazıları bunu bir ihanet olarak görüyor …

Broudie: Zorlayamıyorum. Sanki sırlı Manchester United sahipleri için çalışıyor muydu? Tabii ki bundan hoşlanmam. Acı bir tat olurdu.

Metin spor yeterlilik merkezi (dünya, spor resmi, resim) için oluşturuldu ve ilk olarak Sport Bild'de yayınlandı.