BVB'ye karşı beraberlik: “Sadece kendisini zayıflatmıyor” – Gladbach'ın forveti için sorun

keen

New member
Tomas Cvancara, Mönchengladbach'ın BVB'ye karşı kazanmasına yardımcı olmak için son etaplarda yedek oyuncu olarak geldi. Altı dakikadan kısa bir süre sonra forvet, sarı-kırmızılıyı gördü. Daha sonra eleştiriler geldi.

Borussia Dortmund, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'a karşı oynadığı prestijli düelloda bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. BVB bu sezon deplasmanda oynadığı altıncı maçta 1:1 (0:0) skorla galibiyetsiz kaldı. Dortmund'un formda Jamie Gittens'in (65. dakika) harika bireysel performansından sonra öne geçmesine Kevin Stöger penaltı golüyle (71.) karşılık verdi.

Teknik direktör Nuri Şahin'in takımı da ilk yarıda büyük şans yakaladı. Hakem Tobias Stieler, Serhou Guirassy'nin kendi ceza sahası içinde yaptığı elle müdahale sonrasında Gladbach'a penaltı kararı vermedi. Sonuç olarak Borussia düellosu neredeyse on iki yıldır ilk kez kazanan olmadan sona erdi. Gladbach'ta oyuna yeni giren Tomas Cvancara, uzatma dakikasında sarı-kırmızılıları gördü (90+5).

İki sarı kartı arasında sadece 111 saniye vardı. Oyuncu değişikliğinden sadece altı dakika sonra forvetin çalışma günü yeniden sona erdi. “Bu çok sinir bozucu. Sarı kartları da “talihsiz” olarak nitelendiren golcü Stöger, “Sadece kendisini değil, takım olarak bizi de zayıflatıyor” dedi.

Felaket Dortmund deplasman rekoru

Beşinci sırada yer alan Dortmund ile Şampiyonlar Ligi'ndeki sıralar arasındaki fark üç puana yükseldi. Bunun nedeni, bir önceki sezonun Şampiyonlar Ligi finalistinin deplasman rekorunun zayıf olması: Maksimum 18 üzerinden iki puan, küme düşme adayının rekoru. Gladbach, 13 maçta topladığı 18 puanla puan tablosunun ortasında 11. sırada yer alıyor.

“Gladbach'ın o kadar çok şeyi olduğunu sanmıyorum; belki tek çubuklu kraker dışında. BVB defans oyuncusu Nico Schlotterbeck'i analiz ederek, nispeten iyi savunduk, ancak bu Borussia Dortmund. Gladbach'ta 1-1'lik beraberliğe sevinemezsiniz. Bu bizim iddiamız değil.”

Başlangıçta BVB, felaketle sonuçlanan deplasman rekorunu iyileştirmeye istekli görünüyordu ve kontrolü erkenden ele geçirdi. Öte yandan Gladbacher'lar oyunun gelişiminde garip bir şekilde çekingen görünüyordu, herhangi bir genel bakış olmadan oynadılar ve aynı zamanda paslardan veya derin koşulardan yoksundular.

Guirassy'nin elle oynamasıyla 15 dakika sonra Dortmund için işler zorlaştı, ancak video hakemi Tobias Reichel de bunu penaltıya layık görmedi. Kısa bir süre önce Gladbachers, eski profesyonelleri Ramy Bensebaini'nin Franck Honorat'ın ayağına basması nedeniyle penaltı talebi reddetmişti.

Bunun dışında Aşağı Ren'den gelen Borussia, Westfalyan Borussia'nın yararlanamadığı teknik eksiklikleri ve kötü pas oyunu nedeniyle öne çıktı. Marcel Sabitzer, beş dakikadan biraz fazla bir süre sonra kaleyi geçen şutla en iyi şansı kaçırdı.

Guirassy'nin hentbolunu çevreleyen heyecanın ardından düello giderek daha da düzleşti. Dortmund hücum çabalarında da son derece beceriksizdi ve sanki amaç yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılmakmış gibi oynamadı.

“Bugün çok sinir bozucu. Bize yapacağım tek eleştiri oyunu bozmamamızdır” diyen Nuri Şahin, “İkinci golü atmalıydık. Bugün bunu daha kötü buluyorum ve bu beni diğer yenilgilerden daha çok rahatsız ediyor. Son derece hayal kırıklığına uğradım ve kızgınım.”

Gladbach ikinci yarıyı kazandı

Aradan sonra Gladbach Borussia daha cesur hale geldi ve oyunun kontrolünü giderek daha fazla ele geçirdi. Ancak BVB, üst üste üçüncü maçta gol atan ve durdurulamaz bir şekilde üst direğin altına giren Gittens ile liderliği ele geçirdi.

Kısa bir süre sonra hakem Stieler, Bensebaini'nin ceza sahasında elle oynadığı iddiasını haklı olarak cezalandırmayınca bir kez daha odak noktası oldu. Hemen ardından video hakemi, Pascal Groß'un milli takımdan meslektaşı Tim Kleindienst'e yaptığı bariz faulü belirtmek zorunda kaldı. Bu kez penaltı düdüğü çalındı.

“Benim için bu bir penaltı değil. Kesinlikle eşit. O ve ben cesedi itiyoruz. Benim için bu asla bir ceza değildir. Ve video hakeminin müdahale etmesi benim için daha da anlaşılmaz,” diye şikayet etti Groß.

Maçtan sonra Stieler, “Bir beklemeden şüphelendim ve bu nedenle video hakemine danıştım” dedi.

Bu kez ilk 11'de Robin Hack'e tercih edilen Yaz transfer Stöger, bu şansı kaçırmadı ve hak ettiği beraberlik golünü attı. Stöger, “İyi bir takım performansıydı” dedi: “Bu noktayı yanımıza aldığımız için mutluyuz.”

Vay