Bruce Springsteen, Donald Trump “otoriterizmini” suçluyor – Çöl hakaretleriyle cevap veriyor

keen

New member
Rockstar Bruce Springsteen uzun zamandır siyasi meseleler hakkında yorum yaptı. ABD Başkanı Donald Trump'ın otoriter politikasını özellikle eleştirel olarak görüyor. Şarkıcıya göre, şimdi geri çekiliyor ve Springsteen'i aşırı değerli ve “iğrenç bir aptal” olarak adlandırıyor.

Bazı benzerlikler var: Bruce Springsteen ve Donald Trump'ın her ikisi de 70 yaşın üzerindedir, ABD'nin New Jersey eyaletinde mülkleri var ve beyaz Amerikalılar veya daha büyük arasında birçok destekçiye sahipler. Ancak ikisi arasındaki farklar açıktır.

Uzun süredir rock yıldızı Springsteen (75) uzun zamandır ABD Başkanı'nın (78) siyasi bir rakibi olmuştur. Geçen hafta, İngiliz'deki Manchester'daki sahneden Trump'a karşı sözlü bir saldırı başlattı. Bu kendini savundu – şiddetli kelimelerle: Springsteen “bir rock'tan kuru erik”.

Perşembe günü Springsteen, Manchester'daki turunda izleyicilerine şunları söylemişti: “Sevdiğim Amerika, 250 yıldır bir umut ve özgürlük işareti olan Amerika, bu akşam, demokrasiye inanan herkese demokrasiye inanan herkese ve özgürlüğünüze karşı en iyisini yükseltmek, en iyisini soruyoruz.

“Onu hiç sevmedim,” diyor Trump Springsteen hakkında

Springsteen daha sonra umursamayan “uygun olmayan bir cumhurbaşkanı ve kötü adam hükümeti” ya da “bunun hakkında bir fikir yok”, “derinlemesine Amerikalı olmanın ne anlama geldiğini” söyledi.

Ertesi sabah Trump Deri, Springsteen şarkıcıdan daha iyi düşünülüyordu. Trump sosyal medyada, “Onu hiç sevmedim, müziğini veya radikal sol siyasetini hiç sevmedim ve her şeyden önce yetenekli bir tip değil – sadece müdahaleci, iğrenç bir fullidiot” diye yazdı. Springsteen'in “ülkeye geri dönene kadar flep tutmasını” istedi.

Pazartesi günü Trump, son ABD cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demokratik rakibi Kamala Harris lehine görünüşleri için Springsteen ve şarkıcı Beyoncé'ye karşı soruşturma istedi. Trump, sonbahardaki görünümlerin yasadışı bir kampanya bağışına çıkıp çıkmadığını öğrenmelisiniz.

“Patron” Kanada-Amerikalı rocker Neil Young'dan destek aldı. Web sitesinde Young, “Trump !!!” başlığı altında yazdı. Buna yönelik: “Ne hakkında endişeleniyorlar, dostum? Bruce ve binlerce müzisyen Amerika'yı mahveddiklerine inanıyorlar. Gazze'deki ölmekte olan çocuklar yerine endişeleniyorlar. Bu onların sorunu. Onlardan korkmuyorum. Ne de biz de değil.” Devam etti: “Ne düşündüğümü biliyorsun. Kendiniz için Amerika'dan daha fazla endişeleniyorsun.”

Springsteen için Trump'a ya da genellikle bir Cumhuriyetçi ABD başkanına karşı teslim ettiği yeni değil. O zamanlar Başkan Ronald Reagan, seçim kampanyası ortaya çıktığında, Springsteen yayıldığında “umut mesajı” ndan bahsettiğinde, şarkıcı politikacının müziğini dinleyip dinlemediğini ve 1980'lerde ekonomi politikasından muzdarip insanlara atıflarını dinlediğini merak etti.

AP/Säd