Bärbel Bas: Birçok vatandaş ona “Burası parlamento değil, anaokulundan daha kötü” diye yazıyor

keen

New member
Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas, parlamentodaki üslubun giderek daha fazla vatandaşı caydırdığı için sertleştiğinden şikayetçi. Artık kelime seçiminde hata yapan tek bir grup değil.

Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas (SPD), genel kurul tartışmalarında milletvekillerinin birbirlerine yönelik kaba saldırılarını eleştiriyor ve bunu seçmenler arasındaki hayal kırıklığını artırma tehlikesi olarak görüyor. ZDF'nin “Markus Lanz” programı hakkında konuşan Bas, “Bu kesinlikle onları (vatandaşları) itiyor ve ben bunu dramatik buluyorum” dedi.

“Birbirlerine hakaret ettiklerini fark ediyorsunuz, artık birbirlerine saygıları yok ve vatandaşlardan artık buna bakmayacağım, burası parlamento değil, bu daha kötü diyen çok sayıda mektup alıyorum. anaokulundan, okul bahçesinden daha kötü.”

Günümüzde artık kelime seçimlerinde hata yapan tek bir grup değil, aksine birbirlerini teşvik ediyorlar. “Bu, bir şekilde tırmanan bir sarmal gibi: Bazıları ayrımcılık yapıyor, diğerleri buna katlanmıyor.”

Bas, ayrıca Federal Meclis'teki havanın da önemli ölçüde kötüleştiğini söyledi. Kişisel saldırılar ve karalamalar artıyor ve verdiği emir çağrıları bile “İnternette ganimet olarak kullanılıyor.”

Bunlar yeniden düşünmeye yol açmadı, aksine “kurumu veya bu kurumu yöneten başkanı itibarsızlaştırmak için kullanıldı.”

2009'dan bu yana Federal Meclis üyesi olan Baş, şu anda bu toplantıları yönetmenin çok yorucu olduğunu söyledi. Bir sonraki federal seçim yaklaşıyor ve tartışmaların daha da sertleşeceğinden endişe ediliyor. Bu bakımdan herkesi silahsızlanma konusunda ancak sözlü olarak uyarabilir.

Bas, milletvekillerinin konu hakkında oldukça hararetli bir tartışma yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı. Mümkün olmayan şey: Kurumu veya cumhurbaşkanını itibarsızlaştırmak için kişisel saldırıları, karalamaları ve düzen çağrılarını internette ganimet olarak kullanmak.

“Temsilcilerime her zaman birbirlerine saygılı davranmalarını tavsiye ediyorum.” Sonuçta vatandaşların yüzde 80 ila 90'ı bir yönetim biçimi olarak demokrasiyi seviyor ancak artık kurumlarla özdeşleşemiyor.

İnsanların tartışmaları takip etmesini, fikir alışverişinde bulunmasını ve taraflar arasındaki farkların nerede olduğunu görmesini istiyor. “Ve sonunda halk için var olan yasaları çıkarıyoruz.”

Jr.