Andreas Wellinger: “Eğer hissediyorsam, schnitzel ve patates kızartması yerim”

keen

New member
Andreas Wellinger (29), kayak jumper hayatındaki iniş ve çıkışlara çok aşinadır. Olimpiyat altın ve gümüş, karışık ekiple iki Dünya Kupası unvanı ve üç bireysel gümüş madalya ile biberlenmiş bir kariyer, ancak ciddi yaralanmalar, zorlu form arama ve aksiliklerle. İyi bir başlangıçtan sonra, bu sezon Dört Hill turundan bu yana oldukça sinir bozucu oldu. Sonunda dokuzuncu oldu. Şimdi bağlıdır: 2 Mart Pazar günü, Trondheim/Norveç'teki Nordic Ski Dünya Kupası, Wellinger 2023'ün Dünya Kupası'nda ikinci olduğu yarışma olan normal tepeye (17:00) atlayacak.

DÜNYA: Bay Wellinger, on bir yıl önce takımla Olimpiyat Bold kazandınız, yedi yıl bekar Olimpiyat şampiyonları oldular. Ve yaz aylarında 30 yaşına giriyorlar …

Andreas Wellinger: Yaşlanıyorum, biliyorum (gülüyor). Ya da daha iyisi: Daha deneyimli oluyorum.

DÜNYA: 30 yaşında ne elde etmek istediniz?

Wellinger: Özel bir hedefim yoktu, ama on yıl önce kariyerimi 20'nin sonunda bitirebileceğimi düşündüm. Ancak fikir daha sonra 2019'da ve daha sonra zor yıllardaki çapraz bağ rüptürümle değişti. Şu anda kariyerimin sonu için bir planım yok ve sanırım her gün kalkmak için kendinizi motive edebileceğiniz sürece sporu yapmalısınız: 'Dünyayı dolaşıyorum, yarışmalara gidiyorum ve bunun için bir şeyler feda etmeye hazırım.' Ve bu yüzden kesinlikle benimle. Ben zevk alıyorum ve her şeyi tabi olmaya hazırım. Bu yüzden 29, yaz aylarında 30, sadece benim için hiçbir fark yaratmayan bir sayı.

DÜNYA: Özellikle Olimpiyat hayal kırıklığının iki altın Olimpiyat oyunu izledi. Pekin 2022'den önce, bir Corona enfeksiyonu her şeyi yok ettiğinde tekrar güncellemede kaldılar. Yakalanacak çok şey var, değil mi?

Wellinger: Kesinlikle. Gelecek yıl nihayet Olimpiyat Oyunları sahnesi olarak geleneksel bir kış spor tesisi olacak. Gerçekten dört gözle bekliyorum. Önümüzdeki birkaç yıldan kaynaklanabilecek çok şey var.

DÜNYA: Oyunların 2026'da bir kış spor bölgesine dönmesi ne kadar önemli?

Wellinger: Son derece önemli buluyorum. Olimpiyat oyunları, 2014'te Sochi'de veya 2018'de Pyeongchang'da olup olmadığına bakılmaksızın elbette her zaman özel bir şeydir; Daha sonra Pekin'i uzaktan takip ettim. Ancak sınırlı bir kış sporu geleneği ile üç kez Asya vardı. Kafanızda 2010'da Vancouver'da veya 2006'da Turin'de olan resimleriniz varsa, o zaman büyük bir fark görürsünüz. Ruh hali, etrafındaki her şey son birkaç kez yönetilebilirdi. Şimdi İtalya, Dolomites – Kış sporlarını böyle hayal ediyorsunuz. Bu yüzden nasıl olacağını görmek için çok heyecanlıyım.

DÜNYA: Buna ek olarak, bir zevk insanı olarak, paranızın da değerini almalısınız, değil mi? İyi yemek, bazen bir kadeh kırmızı şarabı seviyorsunuz. İtalya o kadar da kötü değil.

Wellinger: Mutfak Kesinlikle tatile gitmek istediğim değerli bir ülke. Güney Tyrol, Dolomites, Doğa, İnsanlar, Yemek – Sadece eğleniyorum.

DÜNYA: Bir zamanlar diyete göre iyi genleri olduğunu söylediler. Bu, metabolizmanızın diğer sporculardan daha iyi çalıştığı anlamına mı geliyor?

Wellinger: Genellikle bir tabağı diğerlerinden daha fazla yiyebileceğim güzel durumu veren en azından çok iyi işleyen bir metabolizma var ya da metabolizmamın da buna ihtiyacı var. Ve her zaman diyorum ki: Yangın yanacaksa, yanma odasının olması gerektiği gibi çalışabilmesi için iyi ahşap atmanız gerekir.

DÜNYA: Veya ayrıca: MAMPF olmadan kavga yok.

Wellinger: İşte böyle. Beden ve zihin etkili bir şekilde çalışmaları için enerjiye ihtiyaç duyar. Ve buna göre, doğru enerjinin olması gerekir. Schnitzel'de cips gibi hissediyorsam, patates kızartmasıyla schnitzel yerim, ancak günlük gıda alımım genellikle çok hafif ve sağlıklı, bu önemlidir. Ve kolay ve sağlıklı yerseniz, daha fazla yiyebilirsiniz, çünkü vücut bunu daha iyi işleyebilir. İyi metabolizmamla diyet hiç bir sorun değil.

DÜNYA: Hala en iyi atlet olarak net bir beslenme planınız ve kayak jumper'ları var mı?

Wellinger: Hayır, hiç değil. Mümkün olduğunca dengeli yemek ve düzenli yemek – bu benim tek planım. Kahvaltı her zaman aynıdır çünkü bir kutuda her yerde var. Ayrıca otellerde.

DÜNYA: Ve bu tam olarak neye benziyor?

Wellinger: Kendini karıştırmış bir müsli, eğitmenler buna “tavşan yemeği” diyor. Bunlar yulaf ezmesi, farklı tohumlar, tahıl tipleridir, daha sonra suyla terler. Ayrıca meyve var. Çok hafif, besleyici bir kahvaltı, sabah rutinim. Bundan on iki tabak yiyebilirim. Öğle yemeğinde ve akşam duruma ve otelde ne olduğuna veya dışarıda yiyip yiyemeyeceğinize bağlı olarak yemek yiyorum. Bu yüzden her zaman Sapporo'daki Dünya Kupası'nı dört gözle bekliyorum. Oradaki otelden dışarı çıkarsanız, bu 2 milyon yaşanan şehirdeki tüm seçeneklere sahipsiniz. Sonra suşi, biftek veya erişte çorbası gidiyoruz. Mutfak kültürel gezisi.

DÜNYA: Yemeyi mi yoksa yemek yapmayı mı tercih edersiniz?

Wellinger: İkisi birden. Daha uzun seyahat edersek, kendimi tekrar evde pişirdiğim için mutluyum. Kız arkadaşımla evde yemek pişirdiğimde, taban çoğunlukla sebzelerdir ve onunla ne katıldığımızı düşünüyoruz. Benim için her şey peynirle pişirilir. Ayrıca buzdolabında olası tüm şekillerde peynir var. Yemek benim için zevktir.

DÜNYA: Aslında kayak atlama. Şu anda ne kadar? Roller coaster yolculuğu bu sporun bir parçası olsa bile sert çalışıyor.

Wellinger: Ne yazık ki evet – roller coaster ride bunu iyi yapıyor. Kayak atlama açıklamak bizim için, içi, genellikle değil. İzleyici için anlaşılabilir hale getirmek çok daha zordur. Zorluk bu dengeyi bulmaktır: Sistem ne zaman o kadar etkili çalışır, ön planda savaşabilirsiniz? Dünya Kupası'nda son derece yüksek bir seviyemiz ve çok az başlangıç yapıyoruz. Ön planda olmak için mükemmel bir şekilde atlamalısınız. Bu, doğru kurulumu ve belirli kolaylığı gerektirir – ve şu anda bu hafifliğin peşinde koşuyoruz çünkü sonuç listeleri bunun istediği gibi değil. Hepimiz çok yatırım yapıyoruz ve çalışmak için çalışıyoruz, ancak şu anda kolay değil. Bunu daha da ileri sürmek zorundayız.

DÜNYA: Hafiflik geliştirmek bir çelişki gibi geliyor.

Wellinger: İşte bu. Ama bir yerde büyüleyici.

DÜNYA: Sürekli adaptasyon yeni kurallara ne etkiler?

Wellinger: Her durumda, bu her zaman bir süreçtir. Geçmişte, bir kural değişikliğinin aniden yeni isimler ve diğerlerinin düştüğü birçok örnek vardı, çünkü bir sporcu diğerinden daha iyi uyum sağlayabilir. Benim için de aynıydı. 2012'de altı santimetre altı santimetre ila yaz aylarında kıyafetler için, kışın tekrar iki kat vardı. 17 yaşındaydım ve sadece üzerine atladım. Benim için kural değişikliği dramatik değildi çünkü her şey yine de yeniydi. Ancak yerleşik olanlar, daha büyük bir değişiklikti.

DÜNYA: Ve şimdi?

Wellinger: Şimdi her zaman daha küçük kural değişikliklerinin bulunduğu bir alandayız, ancak yine de dengeyi tekrar tekrar bulmalısınız: Havada vücut nasıl? Ve kayak açısında veya vücudun köşesinde bir veya iki derece değişiklik vardır, bu da görsel olarak görülebilir, ancak tüm sıçramayı etkiler. Yine de: herkes aynı koşullara sahiptir. Bazen kartlarda daha küçük sporcuları oynar, bazen daha büyük, bazen daha hafif, bazen daha ağır veya bu veya bu atlama stili. Bu yüzden bizim için her zaman heyecan verici.

DÜNYA: Trondheim Dünya Kupası kayak atlamasına nasıl bakıyorsunuz?

Wellinger: Her ikisi de küçük pilot tepe, yani kayak atlama masası ve gitme eğilimi kadar. Bence normal tepe benim için çok iyi. Büyük olanda, yaz eğitiminde içimdeki her şey vardı, o kesinlikle benim için daha büyük bir meydan okuma. Ama her zamanki gibi: genellikle işe yararsa, her yerde çalışır. Değilse, her yerde zor. Umarım o zamana kadar roller coaster'da yükseldik.

DÜNYA: Size hayal kırıklığı konusunda ne yardımcı olur?

Wellinger: Bu çok farklı. Esas olarak en ayık analizdir, çünkü kendim tepede olanların neredeyse her şeye sahibim. Elbette, eğitim sırasında bir şeyi geliştirip geliştiremeyeceğimizi ve optimize edilebilecek maddi konular olup olmadığını da düşünüyoruz. Ancak bunlar sadece daha etkili olmaya yardımcı olan küçük şeyler. Ben de % 95'im var ve kendimi çözmek zorundayım. Kayak atlamasına doğru vücut hissi ve doğru ortam ile gitme zorluğu var, kendinizi şu ana kadar bir kararla düzenleyerek statükoya, örneğin, tek -bölge yerleşimleri olarak adlandırılıyor ve değil: Bugün bir şeyi kazanıyorum.

DÜNYA: Soliloquy'u kapatabilir veya yatıp devam edebilir misiniz?

Wellinger: Çözme her zaman orada, ama buna kafa sineması ve düşünceli demezdim, daha ziyade kendinizi optimize etmek için kararlı bir süreç ve düşünce eğitimi olarak, Dünya Kupası'nda rekabet edebileceğiniz ve hatta duruma girebilmeniz için.

DÜNYA: Ama kapatmak ne kadar önemlidir, böylece her şey bununla ilgili değildir ve aynı zamanda bir hafiflik parçasını geri döndürür? Ruhu iyi yapan şeyler mi?

Wellinger: Her şeyin bir karışımı olmalı. Örneğin, son zamanlarda yuvarlak bir toplu kayak yaptım – eski bir birleştirici olarak, teknolojiyi unutmadığımı fark ettim, ama oldukça yorucu hissettim (gülüyor). Temiz havada hareket, bazen farklı bir şey yapın, bir sonraki adımın önünde bir adım atın – kayak atlamasında bizimle olan durumu tanımlayan bir resim. Ben de tekrar sörf yapıyordum, sadece ayakta duran dalga üzerinde tahta iç mekanla – ben benim unsurumdayım, başka hiçbir yerde, fiziksel ve zihinsel olarak bir kurtuluş. Ancak, yemekten sonra kartları veya dartları bir araya getirmek için ekiple seyahat ederken de iyidir. Her zaman kayak atlama ve düşünme hakkında konuşmak zorunda değiliz. Bu da işe yaramıyor. Yine denge ile ilgili.

DÜNYA: Ayrıca bir biletle başladılar ve Simon Ammann ve Thomas Morgenstern gibi önemli rol modelleri var – ana şey uçuyor mu?

Wellinger: Sadece bizim tarafımızdan büyüleniyor. Ancak, bilet almak çok zaman alıyor, bu yüzden onunla durdum. Kayak atlama kariyerim sınırlı, zamanı kullanmalıyım. Teorik olarak, hala böyle hissediyorsam hayatım boyunca uçabilirim. Öyleyse bekle. Her durumda, hepimizin uçma coşkusu var çünkü bu sadece havalı. Gökyüzü atlama, uçuş uçma, kayak atlama, kayak uçuşu veya başka bir şey olsun.

DÜNYA: Peki, kayak ne ölçüde pilot olarak uçuyor ve uçuyor?

Wellinger: Bence bu özgürlük. Zaman havada kalır, yani havacılıkta, atlamada. Her zaman dolu olmalısınız, odak, konsantrasyon normalden daha yüksektir. Havada yalnızsınız, aksi takdirde nispeten azdır. Ve bence bizi büyüleyen ve yönlendiren şey bu. Havada hissettiği gibi, tanımlamak zordur, ancak en iyi karşılaştırma: Uçakta oturursanız ve bir hava deliğine dalırsanız – aslında rahatsız edici bir duygu, mide ve vücut durur, ancak bu kısa ağırlıksızlık anı, havada olmamız için iyi bir karşılaştırmadır. Ve bu büyülüyor.

Melanie Haack bir spor editörüdür. 2011'den beri dünya için Olimpik sporlar ve fitness ve sağlık sektöründen konular hakkında rapor veriyor. Burada makalelerinizi bulacaksınız.